• Вашите любими продукти
        Няма нищо в любими...
      • Добавени продукти за сравнение
          Няма нищо в сравнение...
        • 0876582479
        • Алергени

          Регламент 1169/2011г. на ЕП/25.10.2011г. за представяне на информация за храните на потребителите.

          Този регламент предоставя основа за осигуряване на високо равнище на защита на потребителите във връзка с информацията за храните и по специално етикетирането на храните.

          Регламента се прилага за всички храни , предназначени за крайния потребител, включително и за заведения за обществено хранене.

          ВЕЩЕСТВА ИЛИ ПРОДУКТИ, ПРИЧИНЯВАЩИ АЛЕРГИИ ИЛИ НЕПОНОСИМОСТ СА:

          1. Зърнени култури, съдържащи глутен:
          2. Яйца и продукти от тях.
          3. Фъстъци и продукти от тях;
          4. Соя и соеви продукти:
          5. Мляко и млечни продукти (включително лактоза):

          6. Ядки, а именно: бадеми (Amygdalus communis L.), лешници (Corylus avellana), орехи (Juglans regia), кашу (Anacardium occidentale), пеканови ядки (Carya illinoiesis (Wangenh.)К. Koch), бразилски орехи (Bertholletia excelsa), шамфъстък (Pistacia vera), орехи макадамия или орехи Куинсленд (Macadamia ternifolia) и продукти от тях, с изключение на ядки, използвани за производство на алкохолни дестилати, включително етилов алкохол от селскостопански произход

                 7. Синап и продукти от него

                 8. Сусамено семе и продукти от него

                 9.Серен диоксид и сулфити с концентрация над 10 mg/kg или 10 mg/litre, изразени под формата на общ SO2, който следва да се изчисли за продуктите, предлагани готови за консумация или върнати към първоначално състояние съгласно указанията на производителя;

             

           

      • Последно разгледани